GELLERUP Blok 4 – DEN GYLDNE PORT

Renovering af 92 lejligheder samt 9 nye, i Brabrand ved Aarhus

 

“Gellerup kan om få år have et markant vartegn, som vil blive brugt i markedsføringen af Aarhus sammen med regnbuen på Aros og rådhustårnet”. Det mener, professor Tom Nielsen fra Arkitektskolen i Aarhus om vinderforslaget i konkurrencen om at renovere og modernisere en af de markante boligblokke i Gellerup. Som Tom Nielsen ligeledes fremhæver, er der klare referencer til Triumfbuen i Paris.

Porten – eller rettere portene, for der bliver to – er en del af det omfattende infrastrukturprojekt i Gellerup og af renoveringen af alle blokke i området. Men ikke nok med det; Den nye gennemkørsel og gennembruddet af blokken bliver også et stærkt og synligt signal om mødet mellem Aarhus og Gellerup.

Fem etager høj og bred nok til, at en gade kan føres igennem. Med sider og lofter beklædt med gyldne, strålende aluminiumsplader. En port, men også en lysskulptur, hvor et trappetårn fungerer som lysmast. En åben invitation fra et område og en bebyggelse, der tidligere har lukket sig om sig selv. Sådan ser vinderprojektet for konkurrencen om at gennembryde og renovere blokken B4 i Gellerup ud.

(Visualiseringer: Vandkunsten og TRANSFORM)

Bygherre:

Brabrand Boligforening

Entrepriseform:

Totalentreprise

Totalentreprenør:

JCN Bolig

Arkitekt:

Vandkunsten Arkitekter og TRANSFORM

Ingeniør:

MOE Rådgivende Ingeniører

Opstart:

Aflevering:

November 2018

Etage areal:

MENU